20 јули, 2024
ПочетнаКОМПАНИИПо силниот квартал „Under Armour“ ги зголеми своите прогнози

По силниот квартал „Under Armour“ ги зголеми своите прогнози

Компанијата за спортски производи „Under Armour“ ја зголеми прогнозата за профитот за целата година, со што акциите се зголемија за 8% во претпазарното тргување. Компанијата, исто така, ги претстави своите квартални резултати, кои беа поддржани од робусното трошење на потрошувачите и длабоките попусти кои привлекоа купувачи пред празниците.

Подлабоките оценки објавени за време на многу важната празнична сезона ги охрабрија потрошувачите да ги остават настрана стравовите од рецесија и да набават атлетски обувки и облека на „Under Armour“. Големиот попуст, исто така, му помогна на конкурентот „Nike“ да пријави силен квартал во декември.

Сепак, обидот на „Under Armour“ да го исчисти вишокот залихи ги повреди маргините. Компанијата очекува бруто маржата за цела година да падне на горниот крај од претходната прогноза од 375 до 425 поени.

Силниот американски долар и повисоките транспортни и производствени трошоци ги намалија бруто-маржите во третиот квартал за 650 базични поени на 44,2%.

Во декември, „Under Armour“ ја именуваше ветеранката од угостителската индустрија Стефани Линарц за извршен директор, користејќи ја нејзината експертиза во стратегиите за брендирање и е-трговија за да ја заживее продажбата.

Продажбата на е-трговија се зголеми за 7% во кварталот.

Компанијата со седиште во Балтимор, Мериленд објави приспособена заработка во третиот квартал од 16 центи, што е многу над просечната проценка на аналитичарите од 9 центи, покажаа податоците на „Refinitiv“.

Компанијата очекува прилагодена заработка од 52 до 56 центи по акција за фискалната 2023-та година, што е намалување од претходната прогноза од 44 до 48 центи.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП