14 јуни, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„LG“ најавува глобално лансирање на револуционерни „LG THINQ UP“ уреди

„LG“ најавува глобално лансирање на револуционерни „LG THINQ UP“ уреди

„LG Electronics“ (LG) го објави глобалното лансирање на своите домашни апарати „LG ThinQTM UP“ кои можат да се надградуваат, вклучувајќи фрижидери, машини за перење, сушење, печки и машини за миење садови.

Способни да се прилагодат на индивидуалните потреби на секој корисник и променливиот начин на живот, апаратите на „LG“ им овозможуваат на сопствениците да уживаат во новите функции и функции без да мора да купуваат нов производ. Претставен во Јужна Кореја во јануари 2022-ра година, „LG ThinQ UP“ ќе влезе на меѓународниот пазар етапно, почнувајќи во САД во март 2023-та година, проследено со други клучни пазари.

Следејќи го концептот „Evolving with You“ насочен кон клиентите, апаратите на „LG ThinQ UP“ можат да вградат нови функции во текот на нивниот животен циклус, обезбедувајќи им додадена вредност на потрошувачите со текот на времето. „LG“ ќе продолжи да развива лесни за инсталирање софтверски ажурирања и хардверски додатоци за да обезбеди специјални опции и нови погодности засновани на шеми на однесување на корисниците и предлози од самите сопственици на „ThinQ UP“.

Една од приспособливите функции достапна од 2023-та година, режимот за заштеда на перење може да се примени на моделите за сушење со „ThinQ UP“. Исклучително корисен за оние моменти кога не можеме веднаш да ги извадиме алиштата, „Laundry Saver“ го одржува барабанот да се врти по завршувањето на циклусот (и додека не се отвори вратата) за да спречи туткање и непријатни мириси. Друга достапна функција е „Nighttime Brightness Control“ за фрижидерите „ThinQ UP“, која ги намалува внатрешните светла на фрижидерот навечер за да не ги заслепува корисниците кога ќе ја отворат вратата во темница. Сите нови софтверски функции се избираат од страна на корисникот и може лесно да се преземат од апликацијата „LG ThinQ“.

„Како нова парадигма во индустријата за апарати за домаќинство, „LG ThinQ UP“ е иновативно, ново решение кое обезбедува невидена додадена вредност за клиентите и различно корисничко искуство“, рече Лиу Јае-чеол, претседател на „LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company“.

„Ние ќе продолжиме да нудиме софистицирани решенија за животниот стил кои функционираат прилагодено, имаат удобни функции и адаптивни ажурирања“, додаде тој.

Потрошувачите можат да ги искусат најновите иновации од „LG“, вклучително и новите „ThinQ UP“ апарати, на штандот на компанијата (#15501, конгресен центар во Лас Вегас) на „CES 2023“ во Лас Вегас од 5-ти до 8-ми јануари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП