четврток, 8 декември 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАMicrosoft Teams додаде игри кои се достапни за време на состаноците

Microsoft Teams додаде игри кои се достапни за време на состаноците

Иако засега навистина не ни е дозволено да играме доколку шефот не ни додаде игра, во иднина постои надеж дека овие средби ќе почнат да бидат барем интересни.

Моменталните понудени игри се IceBreakers, Wordament, Minesweeper, Solitaire – и за наша среќа, тие немаат реклами и можат да се играат во мултиплеер од два до 250 играчи.

На овој начин, Тимс многу успешно не држи во виртуелниот свет со препишување на добар деловен рецепт – кафулиња, поранешни клубови кога судбината на големите трговци се решаваше со партија карти..

Тимс верува дека играњето игри со вашите колеги има моќна способност да поттикне односи и соработка. Овој заклучок се заснова на различни студии кои покажале дека луѓето подобро се согласуваат откако ќе направат некои заеднички активности.

Сепак, студиите на кои се потпираат се однесуваат на заедниците каде членовите не се познавале, пренесува PC Press.

Онаму каде што членовите на тимот веќе се познаваат, постои висок ризик од дополнително зголемување на тензијата во тимот. Секако, Тимс гледа добар профит во овој деловен потег.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП