сабота, 4 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈА2 Август – Денот на Републиката

2 Август – Денот на Републиката

Граѓаните денеска го празнуваат 2 Август – Денот на Републиката. Ден со кој на Илинден во 1903 година – со Илинденското востание и Крушевската република, а потоа и на вториот Илинден, во 1944 година со АСНОМ – Првото заседание на Антифашистичкото Собрание на Народното ослободување на Македонија, беа поставени столбовите на Републиката и на државноста.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП