недела, 2 октомври 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈААпликацијата „Google Pay“ станува „Wallet“ и станува вистински паричник (ВИДЕО)

Апликацијата „Google Pay“ станува „Wallet“ и станува вистински паричник (ВИДЕО)

Покрај банкарските картички, сега можете да складирате многу повеќе дигитални пропусници, Ковид-сертификати, дигитални клучеви од автомобил во „Wallet“… Од денес, апликацијата „Pay“ се претвора во „Wallet“ за секого.

„Google“ објави дека неговата апликација „Pay“ станува „Google Wallet“, дигитален паричник, кој поддржува нови дигитални ставки почнувајќи од четврток.

Исто така, „Google Wallet“ овозможува лесна интеграција со други апликации и услуги на „Google“. На пример, корисникот може да додаде карта за патување во апликацијата „Google Wallet“, што ќе овозможи лесен и брз пристап во секое време. Исто така, „Google Wallet“ може да го информира корисникот за статусот на летот и да го потсетува на времето на качување. За да ја најдат картата за патување, корисниците едноставно треба да ја отворат апликацијата „Google Wallet“, да поминат со прстот нагоре на екранот и да ја допрат картата што сакаат да ја користат.

Приватноста и безбедноста се основните детерминанти на апликацијата „Google Wallet“, а поставките обезбедуваат поставки за приватност што одговараат на желбите и потребите на корисникот. Личните предмети, како што се платежните картички, нема да се споделуваат, дури ни на „Google“, без дозвола на корисникот. Дополнително, доколку корисникот го изгуби телефонот или му го украдат, корисникот може да го пронајде, да го заклучи или да избрише податоци од уредот користејќи ја функцијата „Find My Device“.

Во наредните денови, сите корисници ќе бидат ажурирани од апликацијата „Google Pay“ на „Google Wallet“. Корисниците со вклучено автоматско ажурирање ќе видат дека нивната апликација автоматски се ажурира во апликацијата „Google Wallet“. Корисниците без автоматско ажурирање ќе мора рачно да се ажурираат преку „Play Store“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП