четврток, 18 август 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Samsung“ работи на нов проект за уште подобри фотографии

„Samsung“ работи на нов проект за уште подобри фотографии

Се чини дека „Samsung“ работи на нова алатка за учење, која многу ќе им значи на љубителите на фотографијата. Станува збор за апликација која ќе се вика „CamCyclopedia“ и би можела да стане дел од апликациите „Samsung Members“.

„TizenHelp“ известува дека „Samsung“ накратко ја спомнал апликацијата на „Galaxy Camera Workshop“ во Јужна Кореја. Всушност, тоа не е класична апликација, туку е дел од апликацијата „Samsung Members“. Како и да е, по споменатата „Galaxy Camera Workshop“, детали од настанот се појавија на форумот на „Samsung“.

За време на работилницата, „Samsung“ откри дека планира да продолжи да ја ажурира апликацијата „Expert RAW“ со повеќе подобрувања. Дополнително, јужнокорејската компанија изјавила дека сакаат на сите љубители на фотографијата да им го олеснат користењето на мобилната камера, за да можат да ја добијат токму онаа снимка што ја сакаат. Тоа е местото каде што „CamCyclopedia“ зачекори.

„CamCyclopedia“, наводно, е алатка за учење, која „Samsung“ ќе ја објави како една од компонентите на апликацијата „Samsung Members“. Не е јасно кога тоа ќе се случи, но сигурно е дека „CamCyclopedia“ ќе им помогне на корисниците на паметни телефони „Galaxy“, особено ако вклучува упатства за „Expert RAW“.

Патем, апликацијата „Expert RAW“ е многу корисна за оние кои обрнуваат многу внимание на фотографските можности на телефонот. Така, оваа апликација нуди рачна промена на „ISO“, вредноста на експозицијата, фокусната точка и балансот на белата боја. Исто така, апликацијата нуди хистограм, поставки за „LED“ блиц, намалување на шумот, поширок динамички опсег, можност за складирање фотографии во „JPEG“ и „DNG RAW“ формати итн.

„Samsung“ често ја ажурира оваа апликација со нови подобрувања, а неодамнешното ажурирање на апликацијата донесе подобрена можност за фотографирање при слаба осветленост, што ќе се покаже како многу корисно за оние кои прават многу од нивните фотографии при слаба осветленост.

„CamCyclopedia“ би можела да биде многу корисна и очекуваме да добиеме повеќе информации за овој проект на „Samsung“ во блиска иднина.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП