четврток, 7 јули 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАСеријата „Samsung Galaxy Note 20“ добива значителни подобрувања

Серијата „Samsung Galaxy Note 20“ добива значителни подобрувања

„Samsung Galaxy Note 20“ и „Note 20 Ultra“ би можеле да останат во историјата како последни „Note“ телефони, доколку политиката на „Samsung“ не се промени во таа насока.

Минатата година не пристигнаа наследниците на овие телефони, но оваа година беше претставен „Galaxy S22 Ultra“, кој се наметнува како наследник на телефонот „Note 20 Ultra“. Сепак, во насловот нема збор за „Note“. Овие два смартфони сега добиваат нова надградба, која покрај безбедносната поддршка, носи и нешто многу поважно.

„Samsung Galaxy Note 20“ и „Note 20 Ultra“ беа претставени во 2020-та година со „Android 10“. Телефоните се веќе надградени на „Android 11“ и „Android 12“, соодветно, „One UI 3.0“ и „One UI 4.0“ на „Samsung“. Но, покрај тоа, овие телефони ја добија надградбата „One UI 4.1“ на крајот на третиот месец од оваа година.

„One UI 4.1“ донесе поправени грешки и безбедносни закрпи на овие телефони, паметен календар кој ги чита датумите од сите апликации за пораки и овозможува полесен влез во апликацијата „Calendar“. Апликацијата „Samsung Pay“ исто така е подобрена, а има и функција „RAM Plus“ за виртуелно проширување на „RAM“ меморијата.

Сега овие два телефони добиваат безбедносна лепенка за шестиот месец од 2022-ра година. Заедно со него, ажурирањето носи нешто многу поважно – подобрени се функциите на камерата.

„Samsung“ не прецизираше точно за какви подобрувања, освен што наведе дека функцијата за ноќен портрет е подобрена.

Новата надградба за „Samsung Galaxy Note 20“ и „Samsung Galaxy Note 20 Ultra“ доаѓа со број на фирмверот „N98XU1UEU2FVEB“ и моментално е достапна во САД за заклучени уреди. Сепак, се очекува „Samsung“ многу брзо да започне со испорака на надградбата до другите корисници на овие телефони ширум светот.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП