понеделник, 11 декември 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАПодгответе се: доаѓа Android 13, познат и датумот

Подгответе се: доаѓа Android 13, познат и датумот

Кога станува збор за софтверот, Google постојано оди напред.

Некои производители на Андроид телефони сè уште не започнале со испорака на Android 12 на своите уреди, а Google веќе објавува детален план за воведување на корисниците со неколку верзии на својот оперативен систем Android 13.

Досега Google претстави две верзии за програмери, како и две бета верзии на својот оперативен систем Android 13, кои беа наменети за корисниците на уреди од нивната серија Pixel. Иако се уште е во тест фаза, бета верзиите се достапни за сите корисници кои имаат компатибилни уреди.

Дополнително, најновата бета верзија на оперативниот систем Android 13 го дава првиот вистински увид во тоа како точно ќе изгледа новата верзија на овој ОС. За корисниците кои имаат телефони на Google Pixel и кои се заинтересирани да ги испробаат сите идни верзии на овој оперативен систем, важно е да знаат кога можат да ги очекуваат сите идни верзии до финалната.

Според порталот Android Authority, Google штотуку претстави рамковен план за објавување на идните верзии на Android 13 што ќе им олесни на таквите корисници да чекаат.

Летен план

Според тој план, се очекува уште една бета верзија во текот на мај, како и друга во текот на јули. Компанијата планира да ја постигне и посакуваната стабилност на овој оперативен систем во периодот јуни-јули, подготвувајќи го за конечното лансирање во август.

Интересно е што динамиката на издавање на развивачот и бета верзијата на оперативниот систем Android 13 е побрза отколку во претходните години. Од една страна, преминот од Android 11 на Android 12 оперативен систем донесе некои значајни подобрувања отколку што ќе донесе новата верзија на овој мобилен оперативен систем сега, пренесува Benchmark.

Сепак, може да се заклучи и дека Google едноставно сака малку да ја забрза презентацијата на овие верзии на Android. Не ја знаеме причината за оваа побрза динамика, но секако со нетрпение ја очекуваме конечната верзија на овој оперативен систем.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП