четврток, 9 февруари 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Google“ го подготвува својот флексибилен телефон за крајот на годината

„Google“ го подготвува својот флексибилен телефон за крајот на годината

Во текот на септември 2021-ва година, се појавија информации дека „Google“ подготвува два телефони со флексибилни екрани. Иако ниту еден од нив сѐ уште не е објавен, сега се појавија нови детали.

Дојавувачот Рос Јанг сугерира дека барем еден флексибилен телефон на „Google“ ќе биде во оптек до крајот на годината и ќе има главен дисплеј сличен на оној на „Samsung Z Fold 4“ (6,19 инчи), но со помал надворешен екран од 5,8 инчи.

Се верува дека премиерата на телефонот „Google Pixel Fold“ во текот на четвртиот квартал би можела да биде реална, бидејќи не се очекува да има проблеми со синџирот на снабдување на дисплејот за новите флексибилни телефони на „Google“.

Се очекува „Google“ да посвети многу внимание на корисничкото искуство и интерфејсот на флексибилните екрани, со подобра интеграција на апликациите со „Android“ и „multi-size display“ функциите.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП