петок, 27 јануари 2023
ПочетнаКОМПАНИИТетекс АД Тетово ќе подели дивиденда од 110 денари бруто по акција

Тетекс АД Тетово ќе подели дивиденда од 110 денари бруто по акција

Според Предлог-одлуката за употреба и распоредување на нераспределена добивка Тетекс АД Тетово планира да подели по 110 денари бруто дивиденда за една акција.

Се одобрува исплата на дивиденда на износ од 45.558.810 денари од кои 35.172.371 денари се од добивката на Друштвото за 2021 и 10.386.439 ден. од добивката на Друштвото за 2020 година.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 14.04.2022 год.

Прв ден на тргување без право на дивиденда е 15.04.2022 год.

Дата на стекнување на право на дивиденда е 18.04.2022 год.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП