понеделник, јануари 17, 2022
ПочетнаКОМПАНИИХибридната работа ги поддржа резултатите на „Dell“

Хибридната работа ги поддржа резултатите на „Dell“

Производителот на лаптопи „Dell Technologies“ предвидува приходи за тековниот квартал што ги надмина прогнозите. Ова ја нагласува големата побарувачка за персоналните компјутери и сервери на компанијата од компаниите кои се префрлаат на хибриден модел на работа.

Од „Dell“ велат дека очекуваат приходите во четвртиот квартал да бидат во опсег од 27 до 28 милијарди долари, над проценките на аналитичарите од 26,23 милијарди долари, според „Refinitiv“.

Деловните приходи од хардверските решенија на „Dell“ пораснаа за 35 отсто квартално, бидејќи побарувачката растеше од компаниите што ги надградуваат своите компјутерски системи за да одговорат на предизвиците на работењето од дома.

„Dell“ има корист од своето богато портфолио на софтверски и хардверски понуди и сега се обидува да влезе на пазари со висок раст, како што се облак услугите и телекомуникациите, кои добија импулс по пандемијата.

Приходите од групата за инфраструктурни решенија на „Dell“, која го вклучува бизнисот со центри за податоци, се зголемија за 5 отсто на 8,4 милијарди долари.

Вкупниот приход се зголеми за 21% на 28,39 милијарди долари, споредено со просечните прогнози на аналитичарите од 26,82 милијарди долари, според „Refinitiv“.

Нето приходот на компанијата се зголеми за повеќе од четири пати на 3,89 милијарди долари, или 4,87 долари по акција, во третиот квартал кој заврши на 29-ти октомври, од 881 милион долари, или 1,08 долари по акција, една година подоцна.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

СЛЕДЕТЕ НЕ

91,751фановиЗаследи
2,158следбенициЗаследи
1,420следбенициЗаследи