петок, 7 октомври 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАВо само 3 чекори претворете го вашиот стар смартфон во безбедносна камера

Во само 3 чекори претворете го вашиот стар смартфон во безбедносна камера

Доколку имате стар телефон кој собира прашина, можете да го користите на многу функционален начин. Се разбира, под услов да работи.

Еден од покорисните начини да го вратите во живот вашиот стар „Android“ или „iPhone“ е да го претворите во безбедносна камера.

Инсталирајте ја вистинската апликација

Прво треба да ја изберете вистинската апликација, која ќе го „претвори“ вашиот телефон во безбедносна камера. А има многу такви апликации. Тие нудат функции како што се локален пренос, стриминг во облак, снимање и складирање видео локално или на друго место, а има и сензори за движење и аларми.

Откако ќе ја пронајдете апликацијата што најдобро функционира за вас во продавницата на „Google Play“ и ќе ја инсталирате на вашиот телефон, можете да продолжите на следниот чекор.

Една од најпопуларните апликации за оваа намена е „Alfred“, таа е бесплатна и достапна за „Android“ и „iOS“ платформите. Инсталирајте ја апликацијата на вашиот нов и стар телефон и најавете се со истата сметка на „Google“. На телефонот што го користите, изберете ја опцијата „Viewer“, а на старата „Camera“.

Изберете позиција за вашиот фотоапарат

Откако ќе го поставите преносот преку апликацијата што сте ја одбрале, потребно е да го поставите телефонот на вистинското место.

Доколку е водоотпорен, можете дури и да го ставите на надворешната страна од куќата, гаражата или некаде во дворот, или кој било дел од вашиот дом што имате причина да го надгледувате.

Поставете го телефонот и обезбедете напојување

Видео преносот троши многу енергија од батеријата, па најдобро би било телефонот да го ставите некаде блиску до штекерот за да може постојано да се напојува.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП