четврток, јануари 20, 2022
ПочетнаАВТОБИЗЛоши вести за сопствениците на возила: Растат цните на резервните делови

Лоши вести за сопствениците на возила: Растат цните на резервните делови

Не само што автомобилите стануваат поскапи, туку и цените на резервните делови се зголемуваат и тоа го прават многу побрзо од стапката на инфлација.

Според германското здружение на осигурители, овој тренд продолжи во последните дванаесет месеци. Цените на резервните делови за автомобили се зголемија во просек за повеќе од шест проценти од август 2020 година до август 2021 година.

Што се однесува до споредбата со 2013 година, оттогаш потрошувачките цени во Германија се зголемија за 13 проценти, но производителите на автомобили ги зголемија цените на резервните делови за речиси 44 проценти во истиот период.

Зголемувањето на цената беше особено изразено за капаците на багажниот простор со 60 проценти зголемување и задните светла со зголемување од 67 проценти.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП