13 јуни, 2024
ПочетнаКОМПАНИИАвиокомпанија нуди бонуси од 180.000 долари за своите идни пилоти

Авиокомпанија нуди бонуси од 180.000 долари за своите идни пилоти

Пилотите ангажирани од „Piedmont Airlines“ можат да заработат повеќе од 180.000 долари во бонуси, пренесува „Business Insider“.

Компанијата е регионална поделба на „American Airlines“.

„„Piedmont“ ќе направи огромна инвестиција во својот бизнис и во своите двигатели. Ова е голем чекор што би сакале да го направиме за да направиме стабилна авиокомпанија за времето по пандемијата“, рече извршниот директор Ерик Морган.

Сегашните вработени во компанијата ќе добијат бонуси со почеток од 30.000 американски долари. Секој пилот што ќе го привлече „American“ ќе добие бонус од 70.000 долари.

Според условите за аплицирање на „Piedmont“, сите пилоти со 1 година искуство можат да бидат ангажирани во „American“ без интервју за работа.

Дури и вработените во кабината во „Piedmont“ ќе добијат бонуси. Сумата може да достигне и до 50.000 долари, во зависност од часовите што ги поминале во воздух во последните 12 месеци.

За да го добие овој бонус, секој вработен мора да има најмалку 900 часа лет во изминатата година.

Други помали компании, како што се „Envoy Air“ и „PSA Airlines“, исто така нудат солидни бонуси за идните пилоти, до 150.000 американски долари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП