понеделник, 8 август 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАЗемји со најголем државен долг (инфографик)

Земји со најголем државен долг (инфографик)

Како што се приближуваме до втората половина на 2021 година, многу земји низ светот почнуваат да ги ублажуваат ограничувањата за КОВИД-19.

И додека ова сигнализира враќање во нормала за голем дел од глобалната економија, постои една тема што веројатно ќе остане контроверзна: државниот долг.

За да видите како напредува секоја земја по невиденото глобално задолжување, овој инфографик обезбеден од HowMuch.net го визуелизира односот долг-БДП користејќи податоци од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) од април 2021 година.

10 земји со најголем државен долг во светот

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП