14 јули, 2024
ПочетнаКОМПАНИИ„Amazon“ сака да вработи 100.000 лица во Северна Америка

„Amazon“ сака да вработи 100.000 лица во Северна Америка

Во услови на кризата со коронавирусот, „Amazon“ ја проширува својата работна сила во САД и Канада. Интернет компанијата објави денеска дека ќе се отворат 100.000 нови работни места со полно работно време и скратено работно време. „Amazon“ има намера да го прошири своето присуство во овој регион на овој начин.

Покрај тоа, во септември, Џеф Безос ќе отвори 100 нови оперативни згради како логистички центри, станици за испорака, центри за сортирање и многу повеќе.

„Amazon“ ќе им понуди на своите нови вработени почетна плата од најмалку 15 долари на час. Тоа е повеќе од двојно од федералната минимална плата од 7,25 американски долари. Сепак, некои држави, градови и општини во САД имаат свои регулативи за минимална плата. На пример, минималната плата во родниот град на „Amazon“, Сиетл, за компании со над 501 вработен е 16,39 долари на час.

„Amazon“ исто така објави дека ќе понуди првични бонуси до 1.000 американски долари за избраните градови. Покрај тоа, компанијата ќе привлече вработени со полно работно време со дополнителни поволности, вклучувајќи здравствено осигурување, родителско отсуство и корпоративна пензиска шема.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП