петок, 31 март 2023
ПочетнаКОМПАНИИПреполовена добивката на Мермерен Комбинат АД Прилеп за периодот јануари-јуни 2020

Преполовена добивката на Мермерен Комбинат АД Прилеп за периодот јануари-јуни 2020

Мермерен Комбинат АД Прилеп за периодот од 1 јануари до 30 јуни 2020 оствари добивка на износ од 234,316 илјади денари и споредено со остварената оперативна добивка за истиот период во 2019 година во износ од 479,912 илјади денари претставува намалување од 51.2%.

Друштвото за периодот јануари-јуни 2020 година оствари приходи од продажба во износ од 470,928 илјади денари што претставува намалување за 39.2% споредено со истиот период од изминатата година.

Оперативните расходи изнесуваат 381,039 илјади денари и се пониски за 2.3% во однос на истиот период од минатата година.

Финансискиот извештај можете да го погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП