14 јуни, 2024
ПочетнаАНАЛИЗИДневна анализа 22.01.2013

Дневна анализа 22.01.2013

 

Правите лоши курсни разлики? Можевте да заработите повеќе? Советувај се! Со оваа анализа www.denar.mk ви помага да го подобрите работењето во вашиот финансиски дел, да избегнете поголем курсен ризик и да направите поголема заработувачка..

 

Светски берзи

Dow             13,649.70          +0.39%

S&P500         1,485.98          +0.34%

NASDAQ       3,134.71          -0.04%

DAX               7,748.86           +0.61%

FTSE 100       6,180.98           +0.43%

STOOXX 50   2,726.63          +0.63%

Nikkei           10,741.49         -0.06%       

 

 

Добра

OIL                     112.03          +0.29%

GOLD             1,693.80          +0.40%

 

Македонска берза

МБИ 10           1,854.18           +0.98%

МБИД              1,837.17           +1.95%

ОМБ                    119.29             -0.07%

 

 

 

Меѓубанкарски каматни стапки

SKIBORMKD                      EURIBOR

преку ноќ     2,01%           1 месец       0,112%

1 недела       2,79%           2 месеци    0,166%

1 месец         3,77%           3 месеци    0,209%

3 месеци       4,26%          6 месеци     0,353%

6 месеци       4,89%         1 година       0,587%

9 месеци       5,37%

12 месеци     5,89%

 

Економски календар

   

валута

   

влијание

 

предвидување

предходно

 
 

8:30am

CAD

  Core Retail Sales m/m

силно

 

0.1%

0.5%

 
   

CAD

  Retail Sales m/m

средно

 

0.0%

0.7%

 
 

10:00am

USD

  Existing Home Sales

силно

 

5.09M

5.04M

 
   

USD

  Richmond Manufacturing Index

слабо

 

4

5

 
 

1:00pm

EUR

  ECB President Draghi Speaks

силно

       
 

6:30pm

AUD

  MI Leading Index m/m

слабо

   

0.1%

 
 

7:30pm

AUD

  CPI q/q

силно

 

0.4%

1.4%

 
   

AUD

  Trimmed Mean CPI q/q

средно

 

0.7%

0.7%

 
 

9:00pm

CNY

  CB Leading Index m/m

слабо

   

1.1%

 

 

 

 

 

 

 

 Техничка анализа

eur/usd

 eurusd

Следно ниво е 1,3404, за да отвори пат кон 1,3493. Поддржка има на 1,3249.

 

eur/chf

 eurchf

Доколку го помине нивото 1,2562, ќе продолжи на 1,2634. Поддржка има на 1,2320.

 

eur/aud

 euraud

Доколку го помине нивото од 1,2588, ќе продолжи на 1,2466. Поддржка има на 1,2824.

 

 

ДЕНАР– предвидува

Дневен предлог за тргување

EUR/USD- купувај на 1,3350, таргет 1,3410, стоп загуба 1,3310

EUR/CHF- купувај на 1,2430, таргет 1,2480, стоп загуба 1,2390

EUR/GBP-продавај на 0,8430, таргет 0,8370, стоп загуба 0,8460

EUR/JPY-провадај на 119,00, таргет 118,30, стоп загува 119,40

EUR/AUD– продавај 1,2660, таргет 1,2600, стоп загуба 1,2710

 

Таргети: EUR/USD

1 месец       1,2000

3 месеци     1,1500

12 месеци   1,1500 

 

 

 

Напомена :

Денар.мк  го издава овој извештај единствено со информативна цел. Сите информации вклучени во ова известување се базирани на информации достапни на јавноста и се добиени од  веродостојни извори, но Денар.мк не гарантира за точноста и комплетноста на истите. Предвидувањата искажани овде се единствено наши моментални мислења и се предмет на промена без претходно предупредување, така што Денар.мк на инвеститорите им советува да направат дополнителна анализа за своите инвестиции. Денар.мк нема никаква обврска да ги ажурира информациите и мислењата искажани во овој извештај. Овој извештај не е и не треба да биде прифатен како понуда или препорака за купување или продавање хартии од вредност или поврзани финансиски инструменти.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП