24 мај, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАМојДДВ #МојаНаграда: 15 граѓани кои скенирале сметки во март добија по 100.000...

МојДДВ #МојаНаграда: 15 граѓани кои скенирале сметки во март добија по 100.000 денари

Ванче Василески, Катерина Апостолова, Зорица Илиев, Весна Макашевска, Дејан Ѓошев, Славко Јанковски, Љика Митева, Фадил Угљанин, Сеља Хаџи, Војче Мирчески, Благој Тунџов, Фарук Ајрулаху, Виктор Устијаноски, Мише Милановски и Деан Андреевски се граѓаните кои беа извлечени во саботата, во вечерниот термин на Канал 5 ТВ.

Шестмина од наградените се од Скопје, по двајца добитници се од Струмица и од Прилеп и по еден од Штип, Охрид, Пробиштип, Тетово и Богданци.
Во првото тримесечје, скенирани се вкупно 49,9 милиони фискални сметки со остварен промет од вкупно 21,9 милијарди денари со вкупен ДДВ од 2,2 милијарди денари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП