сабота, 30 септември 2023
ПочетнаАВТОБИЗОва се најпродаваните автомобили во Европа

Ова се најпродаваните автомобили во Европа

Според податоците кој ги објави JATO Dynamics, во Европа во декември за прв пат биле регистрирани 30.625 автомобили VW Golf автомобили, што е за три проценти повеќе од претходната година.

На второ место со 27.516 е Renault Clio, кој порасна за шест проценти во однос на истиот период во 2018 година.

Ова е најпродаваниот модел во Европа во декември.

Меѓу брендовите на автомобили во декември, најмногу регистрации имал Volkswagen (134.178), Renault (96.558) и Ford (79.641).

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП