недела, 10 декември 2023
ПочетнаАНАЛИЗИДневна анализа 21.01.2013

Дневна анализа 21.01.2013

Правите лоши курсни разлики? Можевте да заработите повеќе? Советувај се! Со оваа анализа www.denar.mk ви помага да го подобрите работењето во вашиот финансиски дел, да избегнете поголем курсен ризик и да направите поголема заработувачка..

 

Светски берзи

Dow             13,649.70          +0.39%

S&P500         1,485.98          +0.34%

NASDAQ       3,134.71          -0.04%

DAX               7,702.23           -0.43%

FTSE 100       6,154.41           +0.36%

STOOXX 50   2,709.59          -0.34%

Nikkei           10,747.70         -1.52%       

 

 

Добра

OIL                     111.59          -0.27%

GOLD             1,689.90          +0.17%

 

Македонска берза

МБИ 10           1,836.20           +0.19%

МБИД              1,802.10           +0.06%

ОМБ                    119.37              0.00%

 

 

 

Меѓубанкарски каматни стапки

SKIBORMKD                      EURIBOR

преку ноќ     2,01%           1 месец       0,112%

1 недела       2,78%           2 месеци    0,166%

1 месец         3,77%           3 месеци    0,209%

3 месеци       4,27%          6 месеци     0,351%

6 месеци       4,84%         1 година       0,587%

9 месеци       5,35%

12 месеци     5,83%

 

Економски календар

   

валута

 

влијание

 

предвидување

предходно

 
 

1:00pm

EUR

German Buba President Weidmann Speaks

средно

       
 

Tentative

JPY

Monetary Policy Statement

силно

       
 

Tentative

JPY

Overnight Call Rate

силно

 

<0.10%

<0.10%

 
 

11:30pm

JPY

All Industries Activity m/m

слабо

 

-0.3%

0.2%

 

 

 

Техничка анализа

eur/usd

 eurusd

Следно ниво е 1,3404. Поддржка има на 1,3249.

 

eur/chf

 eurchf

Доколку го помине нивото 1,2562, ќе продолжи на 1,2634. Поддржка има на 1,2283.

 

eur/aud

 euraud

Доколку го помине нивото од 1,2588, ќе продолжи на 1,2466. Поддржка има на 1,2824.

 

 

ДЕНАР– предвидува

Дневен предлог за тргување

EUR/USD- продавај на 1,3330, таргет 1,3270, стоп загуба 1,3380

EUR/CHF- купувај на 1,2410, таргет 1,2520, стоп загуба 1,2360

EUR/GBP- купувај на 0,8380, таргет 0,8420, стоп загуба 0,8350

EUR/JPY-купувај на 119,30, таргет 120,50, стоп загува 118,70

 

Таргети: EUR/USD

1 месец       1,2000

3 месеци     1,1500

12 месеци   1,1500 

 

 

 

Напомена :

Денар.мк  го издава овој извештај единствено со информативна цел. Сите информации вклучени во ова известување се базирани на информации достапни на јавноста и се добиени од  веродостојни извори, но Денар.мк не гарантира за точноста и комплетноста на истите. Предвидувањата искажани овде се единствено наши моментални мислења и се предмет на промена без претходно предупредување, така што Денар.мк на инвеститорите им советува да направат дополнителна анализа за своите инвестиции. Денар.мк нема никаква обврска да ги ажурира информациите и мислењата искажани во овој извештај. Овој извештај не е и не треба да биде прифатен како понуда или препорака за купување или продавање хартии од вредност или поврзани финансиски инструменти.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП