среда, 4 октомври 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАМакедонска берза го објави статистичкиот билтен за август 2019

Македонска берза го објави статистичкиот билтен за август 2019

Според податоците кои ги објави Македонскта берза за периодот 01.08.-31.08.2019 година вкупниот промет изнесува 336.169.985 денари. 

Класичното тргување изнесува 299.790.285 денари и е намалено во однос на јули за 4,88 отсто.

Во класичното тргување истргувани се акции во вредност од 288.950.747 денари и обврзници во вредност од 10.839.538 денари.

Блок трансакциите во август изнесувале 36.379.700  денари.

Бројот на трансакции во август изнесувал 1.474.

Најтргувани акции на официјалниот пазар за август беа на Макпетрол АД Скопје, следи Алкалоид АД Скопје, и Комерцијална банка АД Скопје го зазема третото место.

Месечниот статистички билтен за август 2019 година можете да го погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП