среда, 29 март 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАМакедонска берза го објави билтенот за јули 2019

Македонска берза го објави билтенот за јули 2019

Според податоците кои ги објави Македонскта берза за периодот 01.07.-31.07.2019 година вкупниот промет изнесувал 798.210.152 денари. 

Класичното тргување изнесува 315.171.948 денари и е намалено во однос на јуни за 4,98 отсто.

Во класичното тргување истргувани се акции во вредност од 223.081.346 денари и обврзници во вредност од 70.181.537 денари.

Блок трансакциите во јули изнесувале 483.038.204  денари и се зголемени за 1042,32 отсто во однос на јуни.

Бројот на трансакции во јули изнесувал 1.427.

Најтргувани акции на официјалниот пазар за јули беа на Комерцијална Банка АД Скопје, следи Алкалоид АД Скопје, и Макпетрол АД Скопје го зазема третото место.

Месечниот статистички билтен за јули 2019 година можете да го погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП