среда, 1 февруари 2023
ПочетнаКОМПАНИИПрилепска Пиварница АД Прилеп со намалени приходи и добивка за првиот квартал

Прилепска Пиварница АД Прилеп со намалени приходи и добивка за првиот квартал

Прилепска Пиварница АД Прилеп за периодот 01.01.2019 – 31.03.2019 година оствари добивка во износ од 7.787 илјади денари и е намалена во однос на истиот период минатата година кога изнесувала 24.712 илјади денари.

Остварените вкупни приходи заклучно со Март 2019 година изнесуваат 302.931 илјади денари и истите бележат намалување од 5% во однос на остварените приходи истиот период во 2018 година.

Финансискиот резултат можете да го погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП