13 јуни, 2024
ПочетнаКОМПАНИИКолкава дивиденда ќе им исплати Алкалоид АД Скопје на акционерите

Колкава дивиденда ќе им исплати Алкалоид АД Скопје на акционерите

Алкалоид АД Скопје донесе Одлука за исплата на дивиденда во износ од 458.032.960 денари. Останатиот дел од добивката 390.166.295 денари ќе биде насочен за инвестиции. 

Висината на бруто дивиденда по акција ќе изнесува 320 денари или 272 денари нето.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 23.04.2019 година.

Исплатата на дивидендата ќе започне од 22.05.2019 година

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП