13 јуни, 2024
ПочетнаКОМПАНИИТетекс АД Тетово ќе исплати дивиденда од 141,17 денари бруто по акција

Тетекс АД Тетово ќе исплати дивиденда од 141,17 денари бруто по акција

Тетекс АД Тетово донесе Одлука за исплата на дивиденда во вкупен износ од 58.471.220 денари.

Ќе исплати 8.650.944 денари од добивката на Друштвото за 2018 година и 49.820.276 од акумулирана добивка од минати години.

Висината на дивидендата бруто по акција ќе изнесува 4.56 % од номиналната вредност, односно 141,176 ден.бруто по акција.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 16.04.2019 година.

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП