21 април, 2024
ПочетнаНАЈНОВИ ВЕСТИMim X - паметен часовник со невидлив екран (видео)

Mim X – паметен часовник со невидлив екран (видео)

Клучна карактеристика на уредот е невидливиот екран. Цената на паметниот часовник е 109 долари.

Пред извесно време програмерите на „Mim X“ официјално го претставија моделот кој беше прв од ваков вид. Неговите творци уверуваат дека има неколку предности над своите конкуренти.

Кои се тие?

Во изгледот, паметниот часовникот не се разликува од вообичаениот додаток. Сепак, тој ја извршува функцијата на фитнес-тракер, која може да го мери крвниот притисок, да пресмета потрошени калории, и така натаму.

Покрај тоа, уредот може да му помогне на сопственикот да најде изгубен паметен телефон и да ја извршува функцијата на аларм.

Исто така, се вели дека цената на „Mim X“ со кожен или обичен ремен е 109 долари, а металниот е 129 долари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП