петок, јануари 28, 2022
ПочетнаАВТОБИЗСледнaта Mazda 6 ќе има погон на задните тркала

Следнaта Mazda 6 ќе има погон на задните тркала

Следната генерација на „Mazda 6“, која ќе биде пуштена во 2019-та или 2020-та година, ќе биде изградена на платформа со погон на задните тркала. Тоа го „Car Sensor“, повикувајќи се на свои извори.

Во основата на новата генерација на седанот ќе биде „FR“ архитектурата, која е направена од „Toyota“. Шасијата е достапна на „Mazda“, како дел од договорот за соработка помеѓу двата јапонски производители. Новиот спортски модел „Mazda RX-9“ со ротационен мотор, исто така, ќе биде изграден на неа и ќе биде претставен во 2019-та година.

Што се однесува до следната „Mazda 6“, таа исто така ќе се потпира на новите бензински мотори. Тие ќе ја користат технологијата „SkyActiveX“, со што ќе станат првите светски мотори со масен погон, а не свеќици. Досега, овој принцип се користеше во дизел агрегатите.

„SkyActive-X“ моторите, исто така, ќе користат свеќици, но тие ќе се активираат само при поголеми товари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП