четврток, 9 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАРебалансот на Буџетот утре на собраниска седница

Ребалансот на Буџетот утре на собраниска седница

Во вторник, 1 август, Собранието ќе ја започне петдневната расправа за ребалансот на Буџетот.

Седницата со една точка на дневен ред: „Дополнет предлог за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 година“ е закажана за 10 часот.

Со Предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2017 се определуваат дополнителни 25 милиони денари по одредени ставки и се пренаменуваат финансиски средства согласно со потребите на буџетските корисници.

Вкупните расходи со ребалансот на Буџетот се проектирани на 203.312.000 илјади денари, приходите на 184.745.000 илјади денари, а дефицитот 18.567.000 илјади денари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП