понеделник, 3 октомври 2022
ПочетнаКОМПАНИИРаст на нето добивката на Сбербанк

Раст на нето добивката на Сбербанк

Руската банка Сбербанк соопшти во среда за скок на нето добивката во првото тромесечје, со повисоки каматни приходи и значително помали резервации за загуби по кредитите на годишно ниво, но и поголем удел на реструктуирани кредити во однос на претходното тромесечје.

Банката според меѓународните сметководствени стандарди го заклучи првото овогодишно тромесечје со нето добивка од 166,6 милијарди рубљи, што е 42 отсто повеќе од истиот период лани.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП