недела, 3 јули 2022
ПочетнаАВТОБИЗFT-HT Yuejia новиот концепт на Toyota

FT-HT Yuejia новиот концепт на Toyota

Toyota-FT-HT-Yuejia-Concept-Left-Front-Angle

„Toyota“ има дури 52 модела на автомобили кои ќе ги прикаже на саемот во Шангај, вклучувајќи ги и многуте модели кои се веќе достапни ширум светот. Можеби највепчатлива од сите премиери е на „FT-HT Yuejia“ кој всушност е концепт возило со шест седишта и кој е дизајниран да им се допадне на младите кинески купувачи.

Toyota-FT-HT-Yuejia-Concept-Left-Front-Angle1

Овој модел го карактеризира интересениот дизајн, потоа хибридниот систем на „Toyota“ како и некои единствени карактеристики, како што се вратите без рамки кои на овој модел му даваат спектакуларен изглед. Меѓутоа, тоа што најмногу им се допадна на купувачите е конфигурацијата на возилото со три реда седишта.

Toyota-FT-HT-Yuejia-Concept-Left-Front-Angle2

Компанијата „Toyota“ не објави многу други податоци за овој модел, освен дека тој ќе се произведува некаде на територијата на Кина, но не ја објави точната локација, како и и времето на започнување на производството.

Toyota-FT-HT-Yuejia-Concept-Left-Front-Angle3

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП