среда, 29 март 2023
ПочетнаНАЈНОВИ ВЕСТИPhilips создаде паметна четка за заби (фото)

Philips создаде паметна четка за заби (фото)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Компанијата „Philips“ одлучи да воведе нешто ново во еднa типичнa секојдневнa навика, како што е чистењето на забите.

Таа ја претстави „паметната“ четка за заби, која со помош на збир на различни сензори го следи своето движење во устата на човекот и составува 3D мапа. На овој начин може да се подобри грижата за внатрешноста на устата, сметаат од „Philips“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Новата четка за заби се нарекува „Sonicare FlexCare Platinum Connected“.

„Паметниот“ уред користи сензори кои го следат квалитетот на чистење на забите во реално време. Четката не само што е способна за ова, но ја памти и индивидуалната техника на чистење на забите. Акумулираните податоци се појавуваат во специјалната мобилна апликација, кон која четката се поврзува со помош на „Bluetooth“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Апликацијата составува 3D мапа на внатрешноста на устата и му прикажува на корисникот при појава на проблеми со забите. Освен тоа добивате и совети за техниката на чистење на забите.

По секое миење на забите апликацијата прави анализа на постапката и нуди референца за нивната состојба. Освен тоа, во реално време пронајдокот на „Philips“ ви советува, ако сте заборавиле да исчеткате добро некој заб.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Како што велат креаторите на „Sonicare FlexCare Platinum Connected“, крајната цел на новиот производ е да им се помогне на корисниците да се грижат оптимално за забите.

Засега отсуствуваат информации кога производот ќе се појави пазарот и каква ќе биде неговата цена.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП