21 јули, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАДвижења на финансиските пазари- презентација на вицегувернерот на НБРМ Маја Кадиевска-Војновиќ

Движења на финансиските пазари- презентација на вицегувернерот на НБРМ Маја Кадиевска-Војновиќ

x-default

На 21 Годишно собрание на АЦИ Македонија – Здружение на финансиски пазари, одржано на 28 и 29 мај во Струмица, презентација одржа и вицегувернерот на НБРМ Маја Кадиевска Војновиќ.

Презентацијата на вицегувернерот Кадиевска Војновиќ беше на тема „Движења на меѓународните финансиски пазари со осврт на управувањето со девизните резерви и имплементацијата на монетарната политика во 2015 година и првата половина од 2016 година“.

Покрај другото го опиша и успешното справувањето со шпекулативниот напад врз стабилноста на девизниот курс на денарот и стабилноста на банкарскиот систем кој се случи во април оваа година.

Комплетната презентација можете да ја погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП