20 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАВладата ќе вработи 1.600 лица од социјално загрозени семејства

Владата ќе вработи 1.600 лица од социјално загрозени семејства

nikola-gruevski-640x320

Владата ќе вработи 1.600 лица во јавниот сектор од социјално загрозени семејства, најави денеска премиерот Никола Груевски.

Како што објасни, вработени ќе бидат по 400 луѓе од четири категории – долгорочно невработени, преку десет години, лица од многудетни семејства, лица од самохрани и еднородителски семејства, како и лица од семејства без ниту еден вработен.

При вработувањето ќе се примени принципот на еднаква и правична застапеност.

Груевски информира дека Владата подготвува и нов закон за администрација со кој ќе се третира начинот на вработуање. Ќе се применуваат строги критериуми согласно стручноста и компетентноста на канддиатите.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП