21 јули, 2024
ПочетнаКОМПАНИИApple го претставува новиот iPhone SE. Погледнете како можете да заработите на...

Apple го претставува новиот iPhone SE. Погледнете како можете да заработите на оваа информација

app

Во понеделник, 21.Март, Apple организираше настан во Сан Франциско на кој ја претстави новата помала верзија на iPhonе– iPhone SE. Во Apple се надеваат дека помалиот телефон ќе ги придобие оние корисници  кои сеуште користат  iPhone 5, 5S или 5C и кои не сакаат телефон со екран од 4.7 инчи, како кај  6S, или 5.5 инча кај 6S Plus. Според проценките на  Tim Cook , околу 60% од оние кои користат помал  iPhone се уште не се одлучиле за  iPhone 6 или некој понов модел што претставува голем потенцијален пазар.

FXLider, на сите читатели на  Денар, им доделува бесплатни 50€ за тргување со цената на акциите на Apple на свертската берза .

Бесплатните  50€ за тргување можете да ги превземете овде .

Новиот четири-инчен iPhone поседува одлични особини, а и покрај тоа неговата цена ќе биде пониска од очекуваната. Само Sony произведува популарни телефони со помали екрани, како кај Xperia Z5 Compact моделот. Останатите помали телефони кој ги произведуваат Motorola, HTC и Samsung повеќе не се на понуда.

Кога е во прашање новиот четири-инчен iPhone, Apple пронајде начин да со својата стратегија опфати и раст на продажбата, како и да ги унапреди перформанските на телефоните кои ги бараат потрошувачите. Внатрешните карактеристиките на телефоните значјно се унапредени во однос на претходните модели на помалите телефони, па така iPhone SE има ист процесор и графички перформанси како и поголемиот iPhone 6S. Истовремено, цената која е пониска од очекуваната, ќе му помогне на Apple да го зголеми својот удел на пазарот како што е Индија, каде продажбата на поскапи и поголеми модели имаше лош резултат.

“По настанот на кој беше претставен новиот iPhone цената на акциите на Apple благо падна и покрај растот во претходните неколку недели, што често се случува кога некој настан го следат многу шпекулации. Факт е дека Apple го оствари она што се очекуваше, претстави помал и унапреден телефон по пониска цена. Иако ниската цена ќе има негативно влијание на приходот во почеток, Apple се надева на раст на вкупната заработка како и на количински поголема продажба. Според мислењето на економистите на Financial Times, за време на годината може да се очекува раст на цената на акциите око 20%’’, велат од  Fortrade.

 

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања.FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП