среда, 4 октомври 2023
ПочетнаАВТОБИЗGM инвестира во нови мотори

GM инвестира во нови мотори

General-Motors_620x350

Компанијата „General Motors“ ги објави своите нови работни планови во кои стои дека ќе инвестираат 260 милиони евра за развојот на нови мотори кои треба да се одликуваат со многу поефикасна потрошувачка, но и развојот на трансмисијата.

Според информациите средствата ќе бидат распределени во четири нивни фабрики и тоа во Бедфорд, Толедо, Бај Сити и Флинт. Парите кои ќе бидат инвестирани ќе бидат вложени во развој на нови мали бензински „Ecotec“ мотори со V6 и осумстепена автоматска трансмисија, а само еден дел од средствата ќе бидат вложени во унапредување на шестостепената трансмисија.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП