вторник, март 2, 2021
2 °c
Skopje
6 ° вто
7 ° сре
7 ° чет

Tag: новинари

ЗНМ: Драматичен пораст на напади кон новинарите – бараме итни решенија

По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите ЗНМ денеска одржа прес конференција на која претседателот и членовите на Управниот одбор ...

Прочитај повеќе

Одложена теренската реализација на проектот на ИРЛ „Мобилни редакции“ се до завршување на вонредната состојба

Тимот на новинари и продуценти на Истражувачката репортерска лабораторија – ИРЛ донесе одлука целосно да ја стави во мирување реализацијата ...

Прочитај повеќе

ЗНМ и ССНМ: итни субвенции по вработен новинар/медиумски работник во висина на минимална плата или ослободување од плаќање придонеси

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) бараат од Владата на РСМ ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 6 1 2 6